dinsdag 21 mei 2013

Hallo,

in dit bericht beantwoordt ik onze eerste deelvraag: wat voor soort jeugdcriminaliteit komt er voor?
Een belangrijke vraag natuurlijk, aangezien we moeten weten welke soorten er voor komen voordat we onze hpo verder uitwerken.

Wat voor soort jeugdcriminaliteit komt er voor?
Als er sprake is van jeugdcriminaliteit,wordt er onderscheid gemaakt tussen geweldsdelicten, vermogensdelicten (denk bijvoorbeeld aan fraude) en vernieling. Er zijn ook nog  overige delicten waar geen speciale namen voor zijn.
Delicten worden ook weer onderverdeeld in overtredingen en misdrijven. Een overtreding is geen zwaar delict en dus is de straf niet al te zwaar. Denk bij een overtreding aan vuurwerk afsteken wanneer het eigenlijk niet mag.Bij misdrijven gaat het om ergere delicten, zoals moord of verkrachting, maar ook zelfs diefstal hoort bij een misdrijf.
Ook kun je jeugdcriminelen  verdelen in 5 groepen:
-  Lichtcriminelen: dit zijn jongeren die 1 of meerdere lichte vormen van criminaliteit en/of hooguit 1 zwaar delict hebben begaan.
-  Zware criminelen: dit zijn jongeren die minstens 2 zware delicten hebben gepleegd.
-  Groepscriminelen: dit zijn een groep jongeren die delicten plegen. In een groep proberen de jongeren vaak indruk op elkaar te maken. Ze jutten elkaar op om een delict te plegen.
- Jeugdige drinkers, druggebruikers en gokkers: je zult wel denken, wat heeft dit te maken met jeugdcriminaliteit? Maar er is wel degelijk een samenhang tussen deze twee. Denk aan; vernielingen en vechtpartijen die gebeuren onder invloed. Of aan mensen die dingen stelen, om zo aan een geld te komen voor hun drugs- of om hun  gokverslaving te kunnen betalen.










- Melany


Geen opmerkingen:

Een reactie posten